EN
Akadálymentes EN

webkamera

-6,7°C

térkép

közlekedés

keresés
Kardio séta a Normafán

Egeszsegprogramok

Kardio séta a Normafán
2022. szeptember 22.

Egeszsegprogramok

Szent Ferenc Kórház szervezésében, minden csütörtökön

Az „Út az egészséghez program” a Szent Ferenc Kórház által létrehozott egészségügyi program.


A tanösvény elsősorban szív- és érrendszeri betegséggel vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, illetve cukorbetegek számára készült. A túraprogramot ugyanakkor egészséges résztvevőink számára is ajánljuk, betegségmegelőző céllal. A program megismertet a túrázókkal néhány alapvető egészségügyi mutatót és mérési módszert.


A Normafánál kialakított tanösvényünkön három túra közül választhat:


- legrövidebb 3,6 km, megtétele kb. 1 óra (könnyű túra);
- közepes nehézségű túránk 3,8 km hosszú, megtétele kb. 1,2 óra;
- leghosszabb túraútvonal 4,6 km, megtétele kb. 1,5 óra (nehéz túra)


Az útvonalakon emelkedők és hosszabb kényelmes szakaszok váltják egymást. Az útvonalak kijelölése során a legújabb szakmai ajánlásokat vettük alapul, hogy látogatóink számára a legbiztonságosabb, egyben a leghatékonyabb tréninget ajánlhassuk.


A Szent Ferenc Kórház által szervezett túrák minden héten csütörtökön 9:00 órakor és 11:30 órakor kerülnek megrendezésre, létszámtól függően.


Jelentkezés: gyogytorna@szentferenckorhaz.hu


Kardio túrára való jelentkezés nélkül kérjük, ne jöjjenek, amely előző nap 12 óráig lehetséges.

Programsorozatunkban elérhetőek a budapesti Szent Ferenc Kórház által kitalált és a Hegyvidéki Önkormányzat által egy évvel ezelőtt megvalósított, szív alakú túrajelzéssel ellátott kardioösvény séták.
A kórház által szervezett, gyógytornászok, egészségügyi szakemberek által vezetett túrákra folyamatosan lehet jelentkezni.


A speciális túraútvonal teljesítése elsősorban a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők, valamint cukorbetegek számára ajánlott, de egészségeseknek is érdemes kipróbálniuk betegségmegelőzési céllal.

Mindenki a kondíciójától függően döntheti el, hogy a 3 és fél, a 4 vagy az 5 kilométeres útvonalat járja be – ez utóbbi a Normafa Park Látogatóközpontot köti össze a János-hegy csúcsával. Az ösvényen összesen négy pihenőhely van, ahol az információs táblák iránymutatásait követve lehet pulzust mérni. Ez történhet manuálisan, azaz a csukló belső oldalán kitapintható ütőerünket megérintve, az érezhető lüktetések egységnyi idő alatt történő megszámlálásával, vagy pulzusmérő órával.

A pulzusértékeket a kiindulópontról elvihető túralapra lehet feljegyezni, majd a kör végén egy zárt gyűjtőládába dobni. Az adatokat szakemberek értékelik ki a Budapesti Szent Ferenc Kórházban. Amennyiben olyan eltérést látnak, ami orvosi vizsgálatot vagy konzultációt igényel, a megadott telefonszámon, e-mail-címen felveszik a kapcsolatot az érintettel, és előjegyzik kardiológiai szakrendelésre.
 

Helyszín: 1121 Budapest, Eötvös út 48. Normafa Látogatóközpont
Térkép ittEgészségprogramjaink
normafa_park_logo Szent_Ferenc_KorhazLink küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat