EN
Akadálymentes EN

webkamera

-0,5°C

térkép

közlekedés

keresés
Fogaskerekű
Fogaskerekű

A Fogaskerekű Budapest egyik legrégebbi közlekedési eszköze, mellyel a Széchenyi-hegyre lehet könnyen feljutni, ahonnan kiváló kirándulásokat lehet indítani az erdei turistautakon.

 

Alsó végállomása a Városmajorban, a Széll Kálmán térhez közel található. A Széll Kálmán térről a 22, 22A, 155 vagy 222 jelzésű busszal, vagy a 56, 59, 61 villamossal a Városmajor megállóig utazva közelíthető meg. Felső végállomása a Széchenyi-hegyen, az egykori Panoráma Szálló közvetlen közelében, alig 200 méterre a Gyermekvasút azonos nevű állomásától helyezkedik el.

 

A vonal a Diós árok és a Sváb-hegy villanegyedén halad keresztül. Az utazás érdekessége a hegymenetben elénk táruló egyre szélesebb panoráma, völgymenetben maga az érzés, hogy a hegyrőlől a vonat szó szerint leereszkedik a városba.

 

A fogaskerekű vasút nemcsak a kirándulóforgalom lebonyolítására hivatott, hanem a környék lakói közül is sokan igénybe veszik. Ezért egész éven át, kora reggeltől késő estig menetrend szerint közlekedik, a BKK díjszabása érvényes a vonatokon.

A felső végállomástól a Széchenyi-hegyi zöld körút könnyen elérhető, de pár perces sétával a Normafára is könnyen fel lehet jutni.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat