EN
Akadálymentes EN

webkamera

-0,6°C

térkép

közlekedés

keresés
Nordic walking
nordic_walking_fokep
Nordic walking
nordic_walking_fokep

A Normafán az egyik legfiatalabb sport, de a népszerűsége folyamatosan növekszik. Leginkább a gyalogos túrázás és a sífutás ötvözetének tekinthető, így mind a gyalogos túraútvonalaink, mind a sífutó útvonalak alkalmasak a gyakorlására. Életkortól függetlenül bárki elkezdheti, elősegíti a fizikai-, mentális-, lelki- és szociális egészségünket. Nagyon hasznos, ha a helyes elsajátítás végett oktatóhoz fordulunk, hogy a megfelelő egészségfokozó hatását fejtse ki.

 

Különösen ajánljuk a hegygerinctől délre a Jánoshegyi út és a Gyermekvasút közötti erdőben az úgynevezett „MHK Kör” nevű útvonalat. A mintegy 5 km hosszú pálya legkönnyebben elérhető beszállási pontja a „Székely kapu mögött található, de elhalad a Libegő felső állomásának közelében is. Az „MHK Kör” egyenletesen halad jelentősebb emelkedők vagy lejtők nélkül.

 

A Kis-Norma tetejéről rendszeresen indulnak Bozsik Anna sífutó olimpikon szervezésében oktatások és túrák, illetve a Vasas SC vezetőedzője Holló Miklós többszörös sífutó olimpikon is tart rendszeresen edzéseket a Vasas SC Anna-rét melletti síházából indulva.

 

Kérjük a Nordic Walking-ot űzőket, hogy erre a sportra ne használják a Jánoshegyi út mentén található rugalmas gumi futópályát, mert a bot károsítja a pálya anyagát, és a futásnál lassabb mozgás akadályozza a futókat.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat