EN
Akadálymentes EN

webkamera

3,9°C

térkép

közlekedés

keresés
Gyermekvasút
Gyermekvasút

A Gyermekvasút Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között közlekedik 11,2 km hosszan. A teljes hossz menetideje közel 45 perc.. A Normafa Park területén a következő megállóhelyeken áll meg:
 

 

A tervezés és építés során felhasználták az akkor még kiterjedt keskeny nyomközű vasúti hálózat létesítése és üzemeltetése során nyert tapasztalatokat. Üzemeltetésével a Magyar Államvasutakat és a Magyar Úttörők Szövetségét bízták meg. A kisvasút célja egyrészt az volt, hogy biztosítsa az eljutási lehetőséget a szintén akkor épülő csillebérci gyermektáborhoz, másrészt a kisvasút üzemeltetésébe bevont tíz-tizennégy éves gyerekekkel ismertesse és kedveltesse meg a vasúti közlekedést. A vasút elkészültét követő két és fél évtized igazi fénykornak számított, jól jelezte mindezt az ide látogató évi egymillió utas. A hanyatlást a politikai figyelem csökkenése okozta, mivel ennek hiányában a finanszírozási problémák megoldatlanul maradtak.

 

Az utóbbi időkben azonban ismét kezd népszerűvé válni a Gyermekvasút, köszönhetően a fejlesztéseknek, valamint az új, kedvcsináló, látogatóbarát szemléletmódnak. A Gyermekvasút menetrendjét itt találja.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat