EN
Akadálymentes EN

webkamera

20,3°C

térkép

közlekedés

keresés
Sífutás
Sífutás


A Normafán sok évtizedes hagyománya van a sífutásnak, nagyon sok egykori és jelenlegi sífutó olimpikon az Anna rét végében síházzal rendelkező és itt rendszeresen edzéseket tartó Vasas SC. Sífutó szakosztályának a tagja.
 

Jelenleg két helyszínen található kijelölt s#ífutó pálya a Normafa Park területén. A tradicionális útvonal a hegygerinctől délre a Jánoshegyi út és a Gyermekvasút közötti erdőben az úgynevezett „MHK Kör” nevű sífutó útvonal (tékrépen piros vonallal jelölt). A mintegy 5 km hosszú pálya legkönnyebben elérhető beszállási pontja a „Székely kapu mögött található, de elhalad a Libegő felső állomásának közelében is. Az „MHK Kör” jelenleg kezeletlen, de elegendő természetes hó esetén (kb. 20 cm)a 2017-ben vásárolt sífutó pálya készítő  eszközünkkel tervezzük a nyomfektetést és karbantartást.
 

 Az Anna-réttől északra, a Vasas Síház alatt található Szaniszló-réten van a gyakorló sífutópálya. Itt a réten közel vízszintes területen több sífutó iskola tartja oktatását, edzését. A füves és gyakorlatilag kőmentes területen már 10 cm hó vastagság esetén a kezdők számára párhuzamos „klasszikus” nyomokat, a rét külső részein pedig egy kb. 700 m hosszú gyakorló körpályát alakítunk ki a „klasszikus” és mellette a „korcsolyázó” stílusban sífutók számára.
 

A gyalogosokat kérjük, hogy ne tapossák össze a lefektetett nyomokat, inkább próbálják ki maguk is ezt a havas sportot!
 

Sífutó oktatás és felszerelés mindenki számára elérhető a Vasas SC síházában az Anna-rét mellett. 
A Vasas síház hétköznapokon 14:30 és 19 óra között van nyitva, míg hétvégén 9 és 14 óra között várja a sífutni vágyókat.

 

A kép 2018 február 15-én készült az MHK körön.
 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat