Közlekedés

NORMAFÁRA

 

21 busz

A 21-es busz menetrend szerint a Széll Kálmán tér és a MTA Központi Fizikai Kutatóintézet (KFKI) között közlekedik. A Normafa Park busszal kényelmesen, a Széll Kálmán tértől 19 perc alatt elérhető. A Normafa Gyermekvasútnál leszállva át lehet szállni a Gyermekvasútra.


21 busz MENETREND

 

21A busz

A 21-es busz menetrend szerint a Széll Kálmán tér és a Normafa között közlekedik. 17 megálló megtétele után a busz a Széll Kálmán tértől 19 perc alatt ér fel a Normafára. A Normafa Gyermekvasútnál leszállva át lehet szállni a Gyermekvasútra.

21A busz MENETREND
 

212 busz

A 212-es busz menetrend szerint hétköznap csak a Boráros tértől Szvábhegyig közlekedik, azonban hétvégén hosszabb útvonalon, egészen Normafáig jönnek a buszok. A Normafa Gyermekvasútnál leszállva át lehet szállni a Gyermekvasútra

212 busz MENETREND
 

SZÉPJUHÁSZNÉ ÁLLOMÁSRA

 

A 22, 22A, 222 buszokkal Széll Kálmán térről néhány perc alatt lehet eljutni Szépjuhászné állomásra, ahonnan erdei utakon lehet kirándulni a Normafa irányába. Szépjuhásznél állomásról a piros csík jelzést követve a Jánoshegyi Erzsébet-kilátóhoz jutunk, vagy a zöld kereszt, később a zöld háromszög jelzét követve a Libegő felső állomásához érünk el.

 

22 busz

A 22-es busz a Széll Kálmán tértől 14 perces menetidővel jut el Szépjuhászné állomásra, míg Budakeszi Tesco-Parkcenter állomásról a menetidő 13 perc.


22 busz MENETREND
 

22A Busz

A 22 A jelzésű busz a Széll Kálmán tértől 14 perces menetidővel jut el Szépjuhászné állomásra, míg Budakeszi Dózsa György térről a menetidő mindössze 8 perc.


22A busz MENETREND
 

222 Busz 

A 222 jelzésű busszal a menetidő Széll Kálmán térről Szépjuhászné állomásra 17 perc, míg Budakeszi Honfoglalás sétányról 8 perc alatt visz el Szépjuhásznél állomásra.

222 busz MENETREND

 

SZÉCHENYI-HEGYRE

 

53 busz

Mindszenty József bíboros tértől a zöld kereszt jelzést követve közel 300 méter után érjük el az erdőt. A zöld kereszt jelzés a Széchenyi hegyre vezet.


53 busz MENETREND
 

HARANG-VÖLGYBE

 

155 busz

A 155-ös busz Széll Kálmán tér és a Zugligeti út megálló közlekedik, végállomása a Harang-völgy aljában található, ahonnan a völgy néhány perces sétával érhető el.


155 busz MENETREND
 

LIBEGŐHÖZ

 

291 busz

A 291-es jelzésű busz a Nyugati pályaudvar és a Libegő Zugligeti állomása között közlekedik. A teljes menetidő 28 perc. Zugligeti út 64. állomáson leszállva a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont épületéhez érkezünk, míg a végállomáson leszállva a Libegő alsó állomásához jutunk. A zöld háromszög turistajelzésen indulva érjük el a Normafa Park területét.

291 busz MENETREND

A Fogaskerekű Budapest egyik legrégebbi közlekedési eszköze, mellyel a Széchenyi-hegyre lehet könnyen feljutni, ahonnan kiváló kirándulásokat lehet indíteni az erdei turistautakon.

 

Alsó végállomása a Városmajorban, a Széll Kálmán térhez közel található. A Széll Kálmán térről a 22, 22A, 155 vagy 222 jelzésű busszal, vagy a 56, 59, 61 villamossal a Városmajor megállóig utazva közelíthető meg. Felső végállomása a Széchenyi-hegyen, az egykori Panoráma Szálló közvetlen közelében, alig 200 méterre a Gyermekvasút azonos nevű állomásától helyezkedik el.
 
Fogaskerekű menetrend:
 Városmajor - Széchenyi-hegy, Gyermekvasút 
 Széchenyi-hegy, Gyermekvasút - Városmajor  


A Fogaskerekűről többet ide kattintva olvashat.

A Gyermekvasút

A Gyermekvasút Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között közlekedik 11,2 km hosszan. A teljes hossz időtartama közel 45 perc alatt teszi meg. A Normafa Park területén a következő megállóhelyeken áll meg:

 • Széchenyihegy végállomás
 • Normafa
 • Virágvölgy
 • Jánoshegy
 • VadasparkAz aktuális Gyermekvasút menetrendet itt találja.


 

A Libegő alsó állomása a 291-es busszal közelíthető meg. 

A Libegő felső állomása 487 méter tengerszint feletti magasságban, a János-hegy lábánál található.


A Libegőről bővebben IDE kattintva olvashat.

 

Nyitvatartás:
 

Egész évben minden nap az alábbiak szerint:
 

Január       
      

10:00 - 15:30
 

Február        
   

10:00 - 16:00
 

Március     
      

10:00 - 17:00
 

Április   
          

10:00 - 18:00
 

Május     
         

10:00 - 19:00
 

Június        
     

10:00 - 19:00
 

Július            
  

10:00 - 19:00
 

Augusztus
 

10:00 - 19:00
 

Szeptember
 

10:00 - 18:00
 

Október 1-31
 

10:00 - 17:00
 

Október 31
 

10:00 - 16:00
 

November
 

10:00 - 15:30
 

December
 

10:00 - 15:30
 

 


Jegytípusok
 

 

 


Felnőttjegy
 

 

1200 Ft  


Gyermekjegy  
 

 3 - 18 éves korig*   

600 Ft


Felnőtt retúrjegy
 

 

1600 Ft


Gyermek retúrjegy
 

 3 - 18 éves korig*

800 Ft

 

* A 3. életév betöltésétől a 19. életév betöltését megelőző napig.

A Libegő használata 3 éves kor alatt díjmentes.

Nyugdíjas és egyéb utazási kedvezmény nem vehető igénybe.

Kutya (és kisállat) csak hordozótáskában szállítható teljes árú menetjegy megváltásával.


 

Minden páros héten hétfőn - kivéve ünnep- és munkaszüneti napon - karbantartást végzünk, amikor a szolgáltatás szünetel.


A Libegő elérhetősége: 06 1 394 3764
 
A Zugligeti Libegő a BKV Zrt. honlapján előre meghirdetett nyitva tartási idejében is korlátozhatja szolgáltatása igénybe vételét rossz idő esetén, karbantartás, vagy műszaki hiba elhárítása idejére, így kérjük érdeklődjön időben, hogy működik-e éppen a szállítópálya!

A parkolókat a térképen tudja megnézni, melyhez útvonaltervező áll rendelkezésre.
 
A Normafánál a forgalmas időszakokban (tavasszal és ősszel a kirándulóidőben, míg télen a havas hétvégéken) a parkolók hamar megtelnek és az üres hely keresése sok időt vesz igénybe. 

Javasoljuk, hogy használja a közösségi közlekedést.


 

A Normafánáé lévő parkoló területe magánterület, mely a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat tulajdonában, illetve vagyonkezelésében áll, és nem minősül várakozási övezetnek. A Normafa parkoló területére behajtó és ott 5 percnél hosszabb ideig tartózkodó gépjármű tulajdonosa/üzembentartója/vezetője a várakozásért hétvégén és munkaszüneti napon 08:00 és 20:00 óra között parkolási díjat köteles fizetni. A parkolási díj összege óránként 440 Ft.

A parkoló területén a fent említett fizetőidőszakon kívül a parkolás ingyenes.

A XII. kerületben állandó bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére, amennyiben az általuk használt gépjármű össztömege a 3500 kg-ot nem haladja meg, a Hegyvidéki Önkormányzat 50% kedvezményt biztosít a parkolási díjból.

A parkolóban járművel jogszerűen várakozni hétvégén és munkaszüneti napon a érvényes parklási jegy birtokában, az azon feltüntetett ideig szabad. A várakozás maximális időtartama – a fizetőidőszakon belül – nem korlátozott.

A kedvezményes Normafa parkolás kizárólag mobilfizetéssel (mobiltelefonon) vásárolt jeggyel vehető igénybe.

Zóna száma: 3127

+36 20 763 3127

+36 30 763 3127

+36 70 763 3127


A Normafa parkoló nem őrzött parkoló. A Hegyvidéki Önkormányzat a parkolóban várakozó gépjárművekben bármilyen okból bekövetkezett károkért nem felel.

KEDVEZMÉNY IGÉNYBEVÉTELÉNEK FELTÉTELEI:
A kedvezmény igénybevételéhez Hegyvidék fiók regisztráció, és a magánszemély azonosítása szükséges.
A regisztráció átfutási ideje 24 óra.

Egy személy legfeljebb egy gépjárműre kaphat engedélyt.
Kizárólag az Önkormányzat e-ügyintézés rendszerén történő regisztrációt követően online vehető igénybe.
Az igénylő állandó lakhelye vagy tartózkodási helye XII. kerületi.
A parkoló területére 3500 kg össztömeget meghaladó súlyú, vagy forgalmi rendszámmal nem rendelkező gépjárművel behajtani, ott várakozni tilos.
A kedvezmény a regisztrációt követő munkanaptól vehető igénybe.


Normafa Parkoló ÁSZF

DÍJAK, BEFIZETÉSEK

A kedvezmény igénylése díjmentes.
A kedvezményes parkolási díjat a parkolás igénybe vételekor kell megfizetni, kizárólag mobilfizetéssel.

PARKOLÁSI ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Az ügyfélszolgálathoz panasszal, illetve kérdéssel hétköznapokon 08:00 és 16:00 óra között személyesen (a 1126 Budapest, Böszörményi út 24. szám alatt) és telefonon (06 1 323 3036), postai úton, továbbá elektronikus levél útján (ugyfelszolgalat@hegyvidekiparkolas.hu) fordulhat.

Országúti kerékpárral a Budakeszi útról, valamint a Konkoly-Thege Miklós útról a Jánoshegyi út, valamint a Budakeszi útról és a Mátyás király útról a Tündérhegyi út járható be. 
 

Jelenleg a Normafánál a Mátyás király út, Tündérhegyi út, Jánoshegyi úton van kijelölt kerékpáros útvonal. Ezeken kívül csak akkor használhatók az erdei utak, ha nem tartoznak természetvédelmi területbe és nem kijelölt turistautak.
 

A kerékpározást az erdőben néhány egyszerű szabály betartása teszi biztonságossá. Mindenkit arra kérünk, olvassa el és tartsa be őket!
 

 • Jelzett turistaúton csak akkor tekerhetsz, ha kerékpáros útként is ki van jelölve.
 • A KRESZ szabályai az erdei kerékpáros utakon is érvényesek.
 • Mindig az útviszonyoknak megfelelően válaszd meg a sebességedet, ami az erdőben legfeljebb  30 km/óra lehet.
 • Az erdészeti utakon kijelölt kerékpáros útvonalakon rosszul belátható, egyenetlen úttestű szakaszok, nagy lejtésű utak, kis ívű kanyarok, gépjármű és munkagép forgalom várható.
 • Természetvédelmi területeken a kijelölt kerékpáros és turista utakról letérni nem szabad.
 • Az utat mindenki csak saját felelősségre veheti igénybe.

 

Sokan használják a normafai lejtőket downhill kerékpározásra is. Ez jelenleg a fentiek alapján az egész területen nem megengedett. Jelenleg folynak egyeztetések elkülönített útvonalak kijelöléséről, ahol szabályok betartása mellett hódolni lehet majd ennek a veszélyes, de kétség kívül izgalmas sportnak. Az elmúlt időszakban több balesetben nem csak a downhill kerékpárosok, hanem utak keresztezésénél vétlen gyalogosok, túrázók is megsérültek. Kérünk mindenkit ismételten a szabályok betartására.

 

A sétányon 12 év felett tilos a kerékpározás!

 

Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogosokra és a gyermekekre!

 

 

Érkezési irány

Érkezési pont

Turistaút jelzése

Rácz Aladár utca

Rácz Aladár utca

zöld kereszt

Ördög orom

Edvi Illés utca

zöld háromszög

Makkosmária

Székely-kapu

zöld kereszt

Csacsi-rét

Virág-völgy

sárga kereszt

Mária-kép

Jánoshegyi-gyermekvasút mh.

piros csík

Budakeszi vadaspark

Libegő felső állomás

sárga kereszt

Szépjuhászné

Erzsébet-kilátó

piros csík

Budakeszi út

Tündér-szikla

zöld csík

 

Harangvölgyi út

Harang-völgy

Jelzéssel nem jelölt
Harangvölgyi út
 


Más úton érkezne? Tervezze meg saját útját IDE kattintva!