EN
Akadálymentes EN

webkamera

9,4°C

térkép

közlekedés

keresés
Még több zöld terület lesz a Libegőnél
Még több zöld terület lesz a Libegőnél
2018. július 10.

A Hegyvidék Újság cikke.

Újabb jelentős fejlesztés kezdődik július elején a Normafa-rehabilitáció részeként. Ezúttal a Libegő felső, János-hegyi állomása előtti, jelenleg murvás terület kap a természeti környezethez illő megjelenést. A munkálatok során 1700 négyzetméter burkolatot építenek át a kivitelezők, ebből mintegy 800 négyzetmétert gyepesítenek, a zöld szigetekre 160 négyzetméteren cserjéket ültetnek. Így összesen közel 1000 négyzetméter zöld terület jön létre.

Könnyen járható, a csapadékvizet elvezető, a Normafa más részein már jól vizsgázó, stabilizált murvaburkolat kerül a szintén újonnan kialakított sétaútvonalakra. Az igények ismeretében a meglévő közelébe még egy illemhely épül. Számos új, a tájba illeszkedő utcabútort, huszonnégy támlás és támla nélküli padot, asztalokat telepítenek – ilyenek találhatók a többi között az Anna-réten –, és kerékpártárolók is készülnek. A várhatóan megnövekedő forgalmat egy további, kis alapterületű, faburkolatú büfé szolgálja ki a jövőben. Ebben két árusítóhely és esőbeálló is helyet kap.

Jelentősen javítja majd a terület megjelenését az állomásépület közelében, az Erzsébet-kilátó úttól keletre található panorámaterasz felújítása. Ennek részeként kényelmesen használható, a terasz könnyebb megközelítését szolgáló falépcső is épül.

A fejlesztés idején a Libegő, az Erzsébet-kilátó, a futópálya, valamennyi sétaút és a Jánoshegyi út használata biztosított. A kirándulók várhatóan szeptemberben vehetik birtokba az új pihenőhelyet.

M.
Forrás: hegyvidekujsag.eu
 

A Hegyvidék TV kapcsolódó riportja Mikó Gergellyel, a Normafa Park igazgatójával:

 
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat