EN
Akadálymentes EN

webkamera

0,3°C

térkép

közlekedés

keresés
Szeptember 4-től új helyen állnak meg a buszok a Normafánál
Szeptember 4-től új helyen állnak meg a buszok a Normafánál
2021. szeptember 02.

A Normafa rehabilitációja során kiemelt szempont volt, hogy csökkentsük környezeti terhelést a természetvédelmi terület környezetében. Átadtuk az Eötvös út új, felső szakaszát, amellyel elhúztuk a gépjárműforgalmat a gerincről. Megszüntettük a síház melletti, védett erdőterületen levő régi aszfaltos parkolót, az új fizetőparkoló már a Konkoly-Thege úton várja a látogatókat. A régi parkoló melletti, szintén aszfaltos terület adott helyet a 21A busz végállomásának és a buszfordulónak is, szennyezve ezzel a védett környezetet és zavarva a túrázókat, sportolni, jó levegőre vágyókat. Ez mostantól megszűnik.

2021. szeptember 4-től a 21A buszjárat új normafai megállóba, illetve végállomásra költözik. Az Eötvös út régi, felső szakaszán megszűnik a buszforgalom, a járatok a Távcső utcával párhuzamosan kiépített „új Eötvös” úton kanyarodnak rá a Konkoly-Thege útra. A két út találkozása előtt található a 21A busz utolsó megállóhelye, a Normafára igyekvők itt tudnak majd leszállni. Ennél a megállónál egy visszafordítót építettünk ki, ezt azonban a járművezetők csak legfeljebb egy két-perc megállásra használhatják kikapcsolt motorral, míg újra visszaállnak a közlekedésbe.
A Hegyvidéki Önkormányzat két új pihenőállomást épített ki a sofőröknek: a 21A busz új pihenőállomása a Konkoly-Thege Miklós úton a csillebérci üdülőtábor előtt, a 21-es járat pihenőállomása a KFKI előtt került kialakításra. A sofőrök a buszokat kizárólag itt parkoltathatják az előírt pihenőidő alatt.

Az új menetrendről, a megállókról a BKK honlapján tudnak részletesebben tájékozódni. www.bkk.hu 

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat