EN
Akadálymentes EN

webkamera

11,2°C

térkép

közlekedés

keresés
Nagy sikerrel került megrendezésre a IV. Normafa Síroller Kupa
Nagy sikerrel került megrendezésre a IV. Normafa Síroller Kupa
2018. október 18.

A verseny helyszínét idén is a kiváló minőségű Jánoshegyi út felső szakasza biztosította. Közel száz indulóval indult a kupa, mely során különböző csoportok különböző távot teljesítettek. A fiatalabb korcsoportok és görkorcsolyával, rollerrel versenyzők a Libegő felső végállomásáig, a sírollerrel induló felnőttek viszont az Erzsébet-kilátó előtti térig sírollereztek, ahogy az elmúlt években is. A verseny ragyogó napsütésben és fantasztikus hagnulatban zajlott. Nézőként is szinte versenyzői hangulatot élhetett át a látogató."A verseny zavartalan lebonyolításában és az esetleges sérülések ellátásában a Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület és a Közép-Budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület is segíetett. Szerencsére baleset és sérülés nem történt"- mondta Holló Miklós a Vasas edzője és a verseny rendezője. A verseny rendezője az elmúlt évek tapasztalai alapján elmondta, hogy évre évre egyre jobb körülmények között és sikerrel tudták megrendezni a versenyt és reméli, hogy tovább tudják vinni a hagyományt.

A Normafa Kupa vándorkupát nőknél az abszolút első Zámbó Viktória szerezte meg immár másodszor, míg férfiaknál az egymás után harmadszor győztes Mile Lajos bizonyult a legjobbnak.

Sírollerrel az Erzsébet-kilátóig Szabó Milán (aki a Szocsi olimpián sífutóként képviselte Magyarországot) idén teljesítette a tavalyi pályacsúcsot szintén 4:45-ös idejével. Boksay Botond görkorcsolyával a Libegőig tartó szakaszon új pályacsúcsot állított 3:36-os idejével.

"A vándorkupát a versenyző akkor tarthatja meg, ha egymás után háromszor, vagy összesen ötször megszerezte"- mondta Holló Miklós a tavalyi versenyen. Ennek megfelelően az idei évben egymás után harmadszor a dobogó csúcsára álló Mile Lajos vihetett haza és immár meg is tarthatta a kupát.

Örömünkre a versenyben résztvevők igen széles körből érkeztek. A legfiatalabb versenyző mindössze 4 éves volt, míg a verseny legidősebb résztvevője 1955-ben született. Volt, aki az egész családdal együtt nevezett a versenyre, mint a Master női I. kategória győztese, Egyed Krisztina többszörös bajnok gyorskorcsolyázó, aki gyermekeivel együtt vett részt a versenyen.

A díjkiosztó után minden versenyző a rendezők vendége volt a Vasas síház előtt egy vörösbabos babgulyásra és egy rétesre, ez utóbbit a normafai Rétes büfé ajánlotta fel idén is az elmúlt évekhez hasonlóan.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőne, különösen a díjazottaknak és külön gratutlálunk a pályacsúcs felállításához!

(Fotó: Danila Zoltán)

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat