EN
Akadálymentes EN

webkamera

7,3°C

térkép

közlekedés

keresés
Mindenki otthonra talál a Normafa Futóklubban
Mindenki otthonra talál a Normafa Futóklubban
2019. május 08.


A téli szünet után előbb néhány hete a Városmajori Futóklubban, mostantól pedig a Normafa Futóklubban is beindult a nagyüzem. Minden úgy folytatódik, ahogyan eddig zajlott: az Aktív Hegyvidék program keretében csütörtök délutánonként megtartott edzéseket a XII. kerületi lakosok továbbra is ingyenesen látogathatják, sőt, a tagsággal járó szolgáltatásokért sem kell fizetniük. Kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül a szervezők mindenkit szívesen látnak a klubban. Erről is beszélt a foglalkozásokat vezető Markocsány Sándor, aki elmondta, hogy négy éve futnak szervezett formában a Normafán.

„A Városmajorba járó tagok közül sokan kérték, hogy legyen lehetőség a terepfutást is gyakorolni, erre pedig keresve sem találnánk jobb helyet a Normafánál. Ráadásul, az önkormányzatnak köszönhetően, itt is rendelkezésre áll egy kiépített pálya, úgyhogy valóban minden igényt ki tudunk elégíteni” – avatott be minket a részletekbe Markocsány Sándor, aki azt is hozzátette, hogy sokan heti több edzésen vesznek részt, azaz párhuzamosan járnak a Városmajori és a Normafa Futóklubba, télen pedig a Gesztenyés kertbe.
 


„A terepfutás nehezebb műfaj, bármerre indulunk, lesz emelkedő, arról nem is beszélve, hogy szinte mindig felfutunk a város legmagasabb pontjára, az Erzsébet-kilátóhoz. Aki velünk tart, számoljon azzal, hogy nyolcvan-száz méter szintkülönbséget is le kell győznie. Megijedni azért nem kell, a teljesen kezdők kisebb terhelést kapnak, csak fokozatosan emeljük az adagot, őket éppen ezért külön edző segíti” – folytatta a szakember, majd megemlítette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét elindulnak az Ultrabalaton versenyen. Ott bőven előfordulnak meredekebb szakaszok, így a Normafa ideális felkészülési helyszín.

Három futókört épített az önkormányzat, ezek mindegyikéhez egy-egy futóklub tartozik, mindet a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. működteti. A Gesztenyés kertben ősztől tavaszig, míg a városmajori parkban és a Normafán tavasztól őszig várják az amatőr sportolókat – hívta fel a figyelmet Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője.

Mára kialakult egy erős mag a klubokban, ötven felett van a rendszeresen edzők létszáma, és mindig érkeznek újak. „Fiatalok, idősebbek, haladók, kezdők, sőt kutyások is jönnek, nálunk mindenki otthonra talál. A futóklubok a tömegsportot szolgálják, azért alakultak, hogy minél többeknek adjanak lehetőséget a szervezett sportolásra, mozgásra” – mondta Móczán Mónika.

Ha már szóba került a májusi Ultrabalaton: ezúttal is egy 12 és egy 8 fős csapat képviseli a Hegyvidéket, az utóbbiban elsősorban haladók futnak. Tőlük sokat várnak a vezetők, hiszen az elmúlt évben az igencsak előkelő hetedik helyet szerezték meg. A remények szerint az idén még jobb eredménnyel zárhatják a 221 kilométeres versenyt, annál is inkább, mert a Gesztenyés kertben télen is tudtak készülni, ami meglátszik a fizikai állapotukon.

Aki szeretne csatlakozni a Normafa Futóklubhoz, minden hét csütörtökjén este 6 órakor legyen a Normafa Síházzal szemben lévő parkolóban, onnan indul a napi tréning. A sík pályát és a résztávokat előnyben részesítők keddenként ugyanebben az időpontban a városmajori futókörön edzhetnek.


sm.

Forrás: hegyvidekujsag.eu

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat