×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Karrier

Erdészeti állás


Gyere és dolgozz a Normafán!

 

Mielőbbi kezdéssel ERDÉSZTECHNIKUS, ERDÉSZETI SZAKMUNKÁS és FAKITERMELŐ végzettséggel rendelkező munkatársat keresünk a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat intézményébe, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézménybe.

 

Feladatok: erdészeti, parkfenntartó, kertészeti munkák, kaszálás, erdei elemek (pl.: lépcső, korlát, pad) javítása, karbantartása, erdő takarítása, játszóterek karbantartása, sípálya, sífutópálya üzemeltetés… stb.


Elvárások:

- „B” kategóriás jogosítvány
- Mezőgazdasági- és erdészeti gépkezelői jogosítvány

- Erdőgazdálkodásban, kertépítésben, parkfenntartásban szerzett tapasztalat
- Jó fizikai állapot
- Józan életvitel
- Kötelesség és felelősségtudat
- Igényes munkavégzés
- Erkölcsi bizonyítványElőny: 

- Motoros fűkasza használatában szerzett jártasság,
- Budapesti lakhely (szállást nem tudunk biztosítani, a törvény szerinti bejárási támogatást biztosítjuk a környékről)

 

Amit kínálunk:


- Bejelentett teljes munkaidős, éves munkaviszony a Munka Törvénykönyve szerint
- Stabil, minden törvényi előírásnak megfelelő munkahely és munkavégzés
- Szakmai fejlődési lehetőség
- Érdekes, bővülő feladatok
- Béren kívüli juttatás (bérlet és cafeteria)
- Széleskörű munkaruházat
- Fizetett szabadság a törvény szerint
Munkavégzés helye:


- Budapest XII. kerület, Normafa


Jelentkezés módja:


- Fényképes önéletrajzzal, fizetési igény megjelölésével levélben az allas@normafapark.hu címen.
 

Kérjük, jelentkezése előtt olvassa el vonatkozó adatkezelési tájékoztatónkat és jelentkezésében az alábbi linken elérhető külön nyilatkozat megküldésével nyilatkozzon arra vonatkozóan, hogy hozzájárul-e ahhoz, hogy jelen pályázati anyagát kezeljük.
ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ


 Néhány kép a munkákról:
  

Videó néhány munkáról:

  

PÁLYAKEZDŐK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK!