EN
Akadálymentes EN

webkamera

9,4°C

térkép

közlekedés

keresés
Határozott fellépéssel illegális bulit számoltak fel a Normafánál
Határozott fellépéssel illegális bulit számoltak fel a Normafánál
2021. június 29.A környéken élők és a természet nyugalmát rendkívüli módon zavaró rave bulit számolt fel a rendőrség a Hegyvidéki Rendészet közreműködésével a Normafához közeli Tündér-hegyi kőfejtőben. A nagyjából ötven fős, holland és magyar állampolgárok részvételével zajló partira senki sem kért engedélyt, amit persze nem is adtak volna ki, hiszen ez semmilyen módon nem egyeztethető össze az önkormányzat Normafa-rehabilitációval kapcsolatos szemléletével.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint június 25-én, pénteken, nem sokkal éjfél előtt kaptak bejelentést a környékbeli lakóktól a zajos buliról. A kerületi rendőrök tíz perc alatt a helyszínre értek.

Az illegális rendezvény azonnali felszámolásában közreműködő Hegyvidéki Rendészet információi szerint a hangosításhoz használt eszközöket kézikocsival szállították a kőfejtőhöz. A parti ideje alatt a Mátyás király úti sorompóban kár keletkezett, ismeretlen elkövetők letörték a berendezés karját. Dávid Gábor, a rendészet vezetője elmondta: az eset miatt szigorítják a környék ellenőrzését, még sűrűbben fognak járőrözni a Normafánál.

Az önkormányzat képviselő-testülete épp a sokakat felháborító rendezvény előtt egy nappal, június 24-én döntött a közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló rendeletének módosításáról, annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen fellépni a Normafán zajongókkal szemben. A rendeletbe illesztett új passzus alapján a közterület-felügyelők százezer forintig terjedő közigazgatási bírságot szabhatnak ki azokra, akik a Normafán zajkeltésre alkalmas hangosító berendezéssel másokat indokolatlanul zavarnak.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat