EN
Akadálymentes EN

webkamera

14,4°C

térkép

közlekedés

keresés
Civilekkel, érdekvédőkkel, képviselőkkel egyeztetett a Normafa jövőjéről az Önkormányzat
Civilekkel, érdekvédőkkel, képviselőkkel egyeztetett a Normafa jövőjéről az Önkormányzat
2020. július 09.A délelőtti egyeztetésre a meghívást a WWF, a Védegylet, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének XII. kerületi szervezete, és a Normafa - természetesen facebook-oldal képviselői fogadták el. A bemutatott tervekkel kapcsolatban fontos és értékes észrevételeket fogalmaztak meg a jelenlévők. A jelenleg védett területen fekvő parkoló és buszforduló helyét az önkormányzat zöld növények, fák telepítésével kívánja rehabilitálni, és a jelenleginél korszerűbb szolgáltatópavilonokat szeretne itt elhelyezni. Az elbontott beton helyén, a pavilonok megközelítéséhez ösvények kialakítása szükséges, amelyekkel kapcsolatban többféle igény fogalmazódott meg a résztvevők részéről.

A Védegylet képviselője a sétányok minimálisra csökkentését, még több fa ültetését javasolta. A sétányok burkolatának kiválasztásakor elsődleges szempontként javasolta, hogy az alkalmas legyen a víz elvezetésére, a lehulló csapadék helyben történő szikkasztására.

Mind a mozgáskorlátozottak, mind a nagycsaládosok a műgyantával stabilizált murvát és a természetes anyagból készült térkövet részesítenék előnyben, így számukra is megközelíthetők lennének a kiszolgáló egységek, játszófelületek.

Az önkormányzat a lombkorona sétány megépítésével az Anna-rétre és a gerincre látogató tömeg széthúzását szeretné elérni, és a Libegő használatára ösztönözné a Normafára látogatók jelentős részét. Így az autós forgalom és ezzel együtt a környezeti terhelés is mérséklődhetne.

A civil szervezetek közül a nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak képviselői is üdvözölték a terveket. Mint mondták, végre kerekesszékkel és babakocsival is bejárható lenne a terület, amire jelenleg nincs mód.

A délutáni egyeztetésre az önkormányzati képviselők kaptak meghívást, közülük a Demokratikus Koalíció, az LMP, a Fidesz és a KDNP képviselői jelentek meg. A közel kétórás egyeztetésen is tetszést aratott a terepszinten vezetett, és csak meghatározott pontokon a lombkorona szintjére emelkedő sétány terve. Az önkormányzat célja, hogy kevesebb parkoló legyen a hegyen és a hamarosan megújuló Libegővel közelítsék meg a területet az odalátogatók. A megújuló sétány lehetővé teszi, hogy a Normafa park évtizedek múlva is színvonalas és kulturált kikapcsolódást nyújtson az odalátogatók számára.

Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat