EN
Akadálymentes EN

webkamera

0,7°C

térkép

közlekedés

keresés
6 hétig nem jár a Fogaskerekű a Széchenyi-hegyig
6 hétig nem jár a Fogaskerekű a Széchenyi-hegyig
2018. február 12.

A 60-as (fogaskerekű) villamos 2018. február 19-én (hétfőn) az első járatindulástól 2018. március 29-én (csütörtökön) az utolsó járatindulásig a Városmajor és az Adonis utca megálló között jár, mert az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket cserélik. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a korlátozás ideje alatt a térségben elsősorban a 21-es és 21A autóbusz használata javasolt. A pótlóbuszokon mindkét irányban, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár, de a kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha azonos helyen szállnak fel.
 
Közúti változások
 
Az Eötvös úti útátjáróban az átjáró átépítése előtt félpályás lezárás mellett vízvezeték felújítási munkálatokat végeznek. A közműkiváltás és az útátjáró átépítési munkálatok miatt a csomópontban jelzőlámpás, váltakozó irányú forgalom fenntartása mellett dolgoznak. A munkálatok miatt a Diana utca érintett szakaszát egyirányúsítják a Mártonhegyi út (Eötvös út) felé.
 
60-as pótlóbusz
 
A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út–Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:
 
Svábhegy: a 21-es, a 21A, a 212-es és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
Művész út: a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után;
Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött.
 
A 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Svábhegy útvonalon halad és a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött; valamint a 21-es, a 21A és a 990-es autóbusz Svábhegy megállójában áll meg.


Kerékpárszállítás
 
A pótlóbuszokon mindkét irányban, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé kerékpár szállítható. A kerekesszékkel és a gyerekkocsival utazók a kerékpárosokkal szemben előnyt élveznek, ha azonos helyen szállnak fel. Amennyiben az előbb felsorolt utazók eltérő helyen szállnak fel, akkor közülük a korábbi megállóhelyen felszállókat köteles a szolgáltató elszállítani. A járművezető megtilthatja a kerékpárral való felszállást zsúfoltság vagy az utasok akadályoztatása esetén.
 
Díjszabási tudnivalók
 
A pótlóbuszra a 60-as villamoson (fogaskerekűn) érvényes normál díjszabás vonatkozik. A fogaskerekű, a pótló járat és a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz között történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra, vagy a fogaskerekűre történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.
 
Mivel a pótlásban a pótlóbuszon kívül a 21-es, a 21A és a 212-es autóbusz is részt vesz, ezért a munkák miatt kétszeri átszállás, azaz harmadik felszállás is szükségessé válhat. Ilyen esetekben a már kétszer kezelt jegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.
 
A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

(Forrás: http://www.bkk.hu/2018/02/potlobusz-jar-fogaskereku-helyett-szechenyi-hegy-es-svabhegy-kozott-februar-kozepetol-marcius-vegeig/)
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
© 2017 Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat