×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

A Normafa megújítása

Megvalósíthatósági tanulmány

Normafa rehabilitáció - Megvalósíthatósági tanulmány 1. rész

A tanulmány itt tekinthető meg.

 

Normafa rehabilitáció - Megvalósíthatósági tanulmány 2. rész

A tanulmány itt tekinthető meg.

A háttértanulmányok itt tekinthetőek meg:
Történeti térképek
Felmerült projektötletek listája
Épületvizsgálati munkarész
Interjúalanyok listája
Tájértékek és konflitkusok 
Tájtörténeti térképek
Akusztikai szakvélemény és zajmérési jegyzőkönyv
Részletes forgalomfelvételi eredmények, forgalomáramlási ábrák
Fényszennyezés elleni védelem
Védett természeti értékek térképe
A fejlesztés és rendezés összefüggései a területi és a települési tervekben, építési szabályok, P+R területek elemzése
Fejlesztési tervek összefüggései
Meteorológiai tanulmány
Közlekedésfejlesztés tervelőzményei
Benchmarkelemzés
Bobpálya lehetséges helyszíneinek vizsgálata
Hidrosztratigrafiai térkép
Térképi ábrázolások a szöveges tanulmányrészekhez
Helyszíni kérdőív
Online kérdőív

 

További dokumentumok

Dokumentumok
Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont
Dokumentumok
Párbeszéd a Normafáról
Dokumentumok
Népszavazás 2015
Összes