Látnivalók

Gyermekvasút

Család Gyerekek

A Gyermekvasút története 1947-ben kezdődött. Ebben az évben döntöttek az illetékes állami szervek, hogy keskeny nyomközű vasutat építenek a Budai-hegységben, melyet iskoláskorú gyerekek bevonásával fognak üzemeltetni. Az építkezés 1948 áprilisában kezdődött, mely egyben a környék úttörővasúti korszakának kezdetét is jelentette. Még ez év nyarán átadták az első, mindössze három kilométeres szakaszt, amely a Széchenyi-hegytől a mai Virágvölgy állomásig tartott. A következő évben újabb szakaszt adtak át a mai Szép Juhásznéig, majd 1950-ben egészen Hűvösvölgyig hosszabbították meg a vonalat. A budai hegyek kihívást jelentettek az építők számára, a hegyi terepen a vasútépítés sok nehézségbe ütközött.

A Gyermekvasút Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között közlekedik 11,2 km hosszan. A teljes hossz időtartama közel 45 perc alatt teszi meg. A Normafa Park területén a következő megállóhelyeken áll meg:

 
  • Széchenyihegy

  • Normafa

  • Virágvölgy

  • Jánoshegy

  • Vadaspark

 

A tervezés és építés során felhasználták az akkor még kiterjedt keskeny nyomközű vasúti hálózat létesítése és üzemeltetése során nyert tapasztalatokat. Üzemeltetésével a Magyar Államvasutakat és a Magyar Úttörők Szövetségét bízták meg. A kisvasút célja egyrészt az volt, hogy biztosítsa az eljutási lehetőséget a szintén akkor épülő csillebérci gyermektáborhoz, másrészt a kisvasút üzemeltetésébe bevont tíz-tizennégy éves gyerekekkel ismertesse és kedveltesse meg a vasúti közlekedést. A vasút elkészültét követő két és fél évtized igazi fénykornak számított, jól jelezte mindezt az ide látogató évi egymillió utas. A hanyatlást a politikai figyelem csökkenése okozta, mivel ennek hiányában a finanszírozási problémák megoldatlanul maradtak.

 

Az utóbbi időkben azonban ismét kezd népszerűvé válni a Gyermekvasút, köszönhetően a fejlesztéseknek, valamint az új, kedvcsináló, látogatóbarát szemléletmódnak.