×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Események

2019 február 24.

Széchenyi-hegyről a Széchenyi-hegyre SZERVEZETT TÚRA


2019.02.24 Széchenyi-hegyről Széchenyi hegyre Teljesítménytúra!
 

A Stabil Sport Egyesület kiírása:

Februári nappali teljesítménytúránkon, Széchenyi-hegyre, a Gyermekvasút végállomására várjuk túrázóinkat.

Túránk a Normafa – Tündér-hegy – Szépjuhászné – Makkosmária – Frank-hegy – Ördög-orom útvonalon tér vissza a Széchenyi-hegyre.
20 km-es és 7 km-es táv teljesíthető. 

20km táv fő állomáshelyei:
Széchenyi-hegy Normafa volt Disznófő Étterem Tündér-hegy Szépjuhászné Kis-Kőfej Makkosmária Szent Mihály-szikla (Végvári-szikla) Piktortégla-üregek Kolacskovszky Turistaház Frank-hegy Irhás árok Ördög-orom Úti Madonna kápolna Széchenyi-hegy
Szintemelkedés 623m
Nevezési díj: 1700 Ft
Előnevezési díj: 1400 Ft

7 km táv fő állomáshelyei:
Széchenyi-hegy Normafa János-hegy, Libegő felső állomás Virágvölgy v.á. Normafa Széchenyi-hegy
Szintemelkedés 94m
Nevezési díj: 1400 Ft 
Előnevezési díj: 1100 Ft

Mindkét távhoz:
A túra végig jelzett turistaútvonalon halad, a rajtnál minden távhoz szöveges itinert, és térképet adunk.
Kérjük, íróeszközt mindenki hozzon magával!
Futó- és családbarát teljesítménytúra!
Előnevezés esetén 300 Ft/fő kedvezményt biztosítunk, határidő: 02.22, a stabil.elonevezes@gmail.com email-címen! A túra nevezési díja magába foglalja az emléklap, kitűző, itiner és a szervezés díját.

Látás sérült túrázók,rendezvényeinken térítésmentesen indulhatnak, egy kísérőjük 50 %-os kedvezménnyel. Egyéb fogyatékkal élő túrázók, rendezvényeinken 50% kedvezménnyel indulhatnak. A 14 év alatti gyermekeknek a helyszíni nevezési díja 1200 Ft/fő, előnevezés esetén 900 Ft/fő, bármely távon!

A rajt megközelítése: a Városmajorból fogaskerekűvel a felső végállomásig, majd a Z jelzésen 200 méter.
Térkép: a Budai-hegység turistatérképe.

A túra a Stabil Kupa része, amelynek füzete minden túránkon kapható!

 

LETÖLTHETŐ TÉRKÉP


 

Korábbi eseményeink

2020 szeptember 26.
VI. Normafa Síroller Kupa
2020 szeptember 26.
Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés
2020 szeptember 05.
Fuss a csúcsra! 2020
2020 augusztus 29.
Éjszakai Libegőzés 08.29./ Libegők Éjszakája
2020 április 04.
Libegő Trail 2020 - TÖRÖLVE
Összes