Események

2019 április 28.

Föld Napja az Anna-réten

Gyertek ki az Anna-rétre! Ünnepeljük együtt a Föld napját április 28-án, 10 és 17 óra között a Normafa Parkban!

Madárismereti játékok:

A Madárbarát kert program bemutatása, madárvédelmi eszközök, játékos feladatok, kirakók, a természet kincseinek bemutatója (madártollak, fészkek, tojások) vár benneteket a MME - Magyar Madártani Egyesület standján.

Sok-sok érdekesség a kétéltűekről és a hüllőkről:

A MME - Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya játékos természetismereti foglalkozásokkal várja a kedves érdeklődőket. Lesz kvíz, memóriajáték és számos érdekesség, ami hazánk kétéltüiről és hüllőiről megtudható.

A világ erdei:

Keressétek meg a világ erdeiről készült izgalmas fotókat, szemezgessetek a világ különböző tájain szedett préselt növényminták között. Tanuljátok meg, hogy mi a különbség a termések és a tobozok között és azt is, hogy hogyan kell szakszerűen növényt préselni!

Gombaismereti játékok:

A Magyar Mikológiai Társaság segítségével gomba módra fog nőni az ismeretetek és nem csupán az év gombájáról, a bronzos vargányáról!

Magyar Természettudományi Múzeum:

Láttatok már közelről darázsfészket? A Magyar Természettudományi Múzeum jóvoltából most erre is lehetőségetek nyílik! Megnézhetitek az ismertebb hazai darázsfajok gyűjteményi példányait, de lesz totó és kifestő is.

Természetismereti játékok:

Látogassátok meg a Duna-Ipoly Nemzeti Park ( DINPI ) standját és játsszatok, bővítsétek az ismereteiteket!

Legyetek ti is Vadonlesők!

Ha hiszitek, ha nem, a mindennapi "vadonlesés" nem csak tökéletes szórakozási lehetőség, de nagyon hasznos is lehet a vadon élő védett állatok és növények megőrzésében. Például egy kertben bóklászó süni, egy kirándulás közben megfigyelt mókus, vagy épp egy kenutúra közben a vízen ringatózó fehér tündérrózsa előfordulásának rögzítése is fontos adat, és az adatgyűjtésben bárki részt vehet. Ezen a napon érdekes, interaktív természetismereti játékok keretében mindent megtudhattok a Vadonleső programról és az idei év emlőséről, a titokzatos hiúzról!

Természetvédelmi játékok:

Teszteljétek a tudásotokat a Budapest környéki erdők állatvilágával és természetvédelmi kérdéseivel kapcsolatban és tájékozódjatok a Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület tevékenységéről!

ÖKO-játékok:

Ennél az állomásnál játszva gyarapíthatjátok az ismereteiteket többek között az energiatakarékosság, a komposztálás, a veszélyes hulladékok kezelése, valamint a szelektív hulladékgyűjtés témáiban.

Zenebatyu Élményprogram:

Lássatok és halljatok csodát! Készítsétek el saját ÖKO-hangszereiteket és megtapasztalhatjátok, hogy szinte bármiből készíthető valamilyen dallamkeltő eszköz!

Interaktív előadások: 11, 13 és 15 órakor

Környezettudatos táplálkozás:

Felismeritek a hazai terményeket? Tudjátok, hogyan vásárolhattok és étkezhettek tudatosan? Ezen az állomáson a Felelős Gasztrohős Alapítványtól nemcsak ezekre a kérdésekre találhatjátok meg a válaszokat, hanem ültethettek fűszernövényeket és zöldség- és gyümölcshős papírbábokat is készíthettek!

FŐKERT Nonprofit Zrt.:

Ennél az állomásnál a zöldfelületeket gondozó vállalat tevékenységeihez kapcsolódó játékos, interaktív feladatokkal találkozhattok.

Hegyvidék - Több mint kerület / Zöld Iroda:

Ismerkedjetek meg a szervezőkkel, akikkel nemcsak a Föld napján, hanem a XII. kerület hétköznapjaiban is találkozhattok, és társatok a környezetvédelemben.

Növényismereti séták:

Vegyetek részt egy fél órás sétán, és pillantsatok be az Anna-rétet övező területek növény világába! A Hegyvidéki Zöld Iroda standjától induló sétákat Csontos Péter botanikus, a Magyar Biológiai Társaság Botanikai Szakosztályának elnöke vezeti.

A séták indulási időpontjai: 11, 12, 14, 15 és 16 óra

Mézeskuckó Családi Játszó-Tér:

Kíváncsiak vagytok a méhek titkaira? Ha szeretnétek bepillantani a méhek életébe, megtudni például azt, hogy hányan élnek egy családban, hogyan és miből készítik a mézet, milyen virágokat szeretnek, akkor mindenképpen látogassatok el erre az állomásra, ahol gondolkodtató és izgalmas feladatok várnak benneteket.

A méhészet titkai egy méhész tolmácsolásában:

Nézzétek meg közelebbről, milyen felszerelésekkel dolgozik a méhész, beszélgessetek el vele, kérdezzétek bátran a méhészet rejtelmeiről és közben kóstoljatok mézet.

Gondoljátok újra, készítsetek újat! Kézműves foglalkozásra hív a Cellum Group! Készítsetek hulladék alapanyagokból természetbúvár füzetet, kis tárcát, minitáskát, pecsétet.

Magbomba-készítés: saját kezűleg garantálhatjátok, hogy a magbombába rejtett magokból idővel méhbarát növények fejlődjenek.

Parkfenntartó géppark:

Ha még nem találkoztatok a Normafa Park traktorjaival, akkor most itt a jó alkalom erre is!

Amik még várnak rátok:

- arcfestés
- csillámtetoválás
- hennafestés

Szervező: Hegyvidék - Több mint kerület / Zöld Iroda

Közreműködnek:

Duna-Ipoly Nemzeti Park ( DINPI ), MME - Magyar Madártani Egyesület, Magyar Mikológiai Társaság, Magyar Természettudományi Múzeum, Vadonleső Program, Nemzetközi Dendrológiai Alapítvány / International Dendrological Foundation, Magyar Biológiai Társaság Botanikai Szakosztály, Mézeskuckó Program, Brunner Méhészet, Zenebatyu Zengő Élményprogram, FŐKERT Nonprofit Zrt., Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény, Természet- és Környezetvédelmi Polgárőr Egyesület, Felelős Gasztrohős Alapítvány, ÖKO-Játék Környezettudatos Élményprogram, Cellum GroupKorábbi eseményeink

2021 október 16.
Normafa Síiskola- Ingyenes nyílt nap
2021 október 11.
Síugrás Magyarországon - Könyvbemutató
2021 szeptember 04.
VII. NORMAFA  SÍROLLER KUPA 2021.
2020 szeptember 26.
VI. Normafa Síroller Kupa
2020 szeptember 26.
Libegők Éjszakája / Éjszakai Libegőzés
Összes