Események

2022 június 23.

Egészségprogramok a Normafán

Az idén megújult Normafa Park Látogatóközpont ezúton invitálja minden kedves korábbi és leendő látogatóját, sportbarátot, természetjárót, időseket és fiatalokat, a Látogatóközpont megnyitásával egybekötött rendezvénysorozata, a “Találkozzunk újra a Normafán!” keretében megvalósuló INGYENES programjaira!

Út az egészséghez program:

Időpontok:

VEZETETT KARDIOSÉTÁK ( részletek a lap alján ):
 

  • június 23.csütörtök 9:00, 11:30
  • június 25 szombat 9:00; 11:30


Kardio túrára való jelentkezés nélkül kérjük, ne jöjjenek, amely előző nap 12 óráig lehetséges. 
Jelentkezni a gyogytorna@szentferenckorhaz.hu email címen lehet.Szociális ellátás
június 29., szerda 14.00


Programsorozatunkban elérhetőek a budapesti Szent Ferenc Kórház által kitalált és a Hegyvidéki Önkormányzat által egy évvel ezelőtt megvalósított, szív alakú túrajelzéssel ellátott kardioösvény  séták. 
A kórház által szervezett, gyógytornászok, egészségügyi szakemberek által vezetett túrákra folyamatosan lehet jelentkezni, a szükséges felszerelés - túrabot, igény szerint pulzusmérő eszközök - a program során DÍJMENTESEN igénybe vehető. 

A speciális túraútvonal teljesítése elsősorban a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők, valamint cukorbetegek számára ajánlott, de egészségeseknek is érdemes kipróbálniuk betegségmegelőzési céllal.

Mindenki a kondíciójától függően döntheti el, hogy a 3 és fél, a 4 vagy az 5 kilométeres útvonalat járja be – ez utóbbi a Normafa Park Látogatóközpontot köti össze a János-hegy csúcsával. Az ösvényen összesen négy pihenőhely van, ahol az információs táblák iránymutatásait követve lehet pulzust mérni. Ez történhet manuálisan, azaz a csukló belső oldalán kitapintható ütőerünket megérintve, az érezhető lüktetések egységnyi idő alatt történő megszámlálásával, vagy pulzusmérő órával.

A pulzusértékeket a kiindulópontról elvihető túralapra lehet feljegyezni, majd a kör végén egy zárt gyűjtőládába dobni. Az adatokat szakemberek értékelik ki a Budapesti Szent Ferenc Kórházban. Amennyiben olyan eltérést látnak, ami orvosi vizsgálatot vagy konzultációt igényel, a megadott telefonszámon, e-mail-címen felveszik a kapcsolatot az érintettel, és előjegyzik kardiológiai szakrendelésre. 
 
Jelentkezés és információ: Közvetlen esemény előtt személyesen a Normafa Park Látogatóközpontban (1121 Budapest, Eötvös út 48), telefonon: +36204991111, vagy a talalkozzunk@normafapark.hu címen.

Helyszín: 1121 Budapest, Eötvös út 48. Normafa Látogatóközpont
Térkép itt

 


 


 


 A PROGRAM AZ AKTÍV- ÉS ÖKOTURISZTIKAI FEJLESZTÉSI KÖZPONT TÁMOGATÁSÁVAL, A NORMAFA PARK INTÉZMÉNY SZERVEZÉSÉBEN VALÓSUL MEG.


     

 
 

Térkép

Válasszon, hogy melyik információkat szeretné megjeleníteni a térképen!

Helyszínek

További események

2022 június 26.
Találkozzunk újra a Normafán! - Ingyenes programok folyamatosan
2022 június 25.
Helytörténeti séták a Normafán
Összes

Kapcsolódó látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek