Hírek

2018 február 07.

Síelő szenvedett balesetet a Normafán


Kedd délután síbeleset történt a Normafánál lévő Egyetemi-lejtő sípályán. A mentésben a Normafa Park munkatársai aktívan részt vettek a Katasztrófavédelemmel közösen.

 

Munkatársaink kedd délután észlelték az Országos Mentő Szolgálat és a Katasztrófavédelem aktív jelenlétét a Normafán. Kérdésünkre az OMSZ munkatársai elmondták, hogy egy síelő szenvedett balesetet a sípályán. Munkatársaink a Katasztrófavédelemmel közösen a Kis-Norma és a Nagy-Norma sípálya mellett egy időben az Egyetemi sípályán is megkezdteték a kutatást. Munkatársaink helyismerete fontos volt, ami segítette a több sípályán való együttes kutatást.
 
A sérültet 15:30 körül munkatársunk az Anna-rét alatti Egyetemi sípályán találta meg. Hamarosan megérkezett még egy munkatársunk, akivel közösen meg tudták kezdeni a sérülttel való kapcsolatfelvételt, a szükséges információk begyűjtését, a sérült megnyugtatását és stabilizálását. Eközben másik munkatásunk a lánctalpas ATV-vel felvette a Katasztfófavédelem doktorszolgálatos munkatársát, akit a helyszínre szállított az ellátáshoz és mentéshez szükséges eszközökkel és  a sérült szállítására alkalmas hordággyal.
 

A doktor a sérült megtalálása után 10 percen belül a helyszínen volt és megkezdte az ellátást. Pár perccel később megérkeztek a Kis-Norma sípályáról a Katasztrófavédelem munktásai a Normafa Parkos kísérővel, akik tudtak segíteni a további ellátásban. A sérült ellátása és a speciális járműre való emelése körülbelül 20-25 percet vett igénybe. A lánctalpas ATV-vel a sérült állapota miatt az út 3-4 percig tartott a mentőautóig, ahol a Katasztrófavédelem és a Normafa Park munkatársai átadták a sérültet a mentősőknek.
 A mentésről készült videót itt tudod megnézni:
 

További aktualitások

Közérdekű 2021 szeptember 03.
Fellélegezhet a Normafa: új helyre került a buszforduló
Közérdekű 2021 szeptember 02.
Szeptember 4-től új helyen állnak meg a buszok a Normafánál
Közérdekű 2021 július 20.
FELOLDVA - Tűzgyújtási tilalom!
Összes

Kapcsolódó látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek