Hírek

2018 augusztus 01.

Nagy siker volt az éjszakai libegőzés


Talán még a szervezőket is meglepte, mennyien voltak kíváncsiak, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter kezdeményezésére, hiszen még éjjel 11 óra után is kilométeres sor kígyózott a zugligeti állomás alatt.
 


Talán még a szervezőket is meglepte, mennyien voltak kíváncsiak, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter kezdeményezésére, idén első alkalommal meghirdetett Libegők Éjszakája rendezvényre, hiszen még éjjel 11 óra után is kilométeres sor kígyózott a zugligeti állomás alatt. Nagy siker volt tehát a Budapest mellett Eplényben és Sátoraljaújhelyen megtartott program, amihez a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény, valamint a Közép-budai Önkéntes Polgári Védelmi Egyesület is csatlakozott. Előbbi gondoskodott arról, hogy az Erzsébet-kilátó ezúttal ne legyen kivilágítva, így még lenyűgözőbb városi panoráma várjon a látogatókra, illetve az ilyenkor gyakori hullócsillagok közül is minél több váljon láthatóvá. A polgári védelem szakemberei viszont a sípályák éjszakájáról már megismert, ledes reflektorokat hozták magukkal, a mobil készülékek ezúttal a libegőzés biztonságát szolgálták, egyúttal még látványosabbá tették a néhány perces utazást ég, és föld között. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazai hegyvidékek értékeire és a kirándulóközpontok fejlesztésére.

 

 

Pest másik végéből, Mátyásföldről jött el a Hegyvidékre Márton Imre és családja, akik ugyan több, mint egy órát álltak sorba, de azt mondják: megérte a várakozás. „A két fiúnk már napok óta csak erről beszélt, úgyhogy nem tehettünk mást, kivártuk a sorunkat. Megérte, mert óriási élmény volt lenézni ebből a magasságból a kivilágított városra” – osztotta meg tapasztalatait a családfő, aki elmondta, hogy máskor is szívesen jönnének este libegővel a kilátóhoz.

 


 

Könnyen lehet, hogy erre lehetőségük lesz, hiszen a tervek szerint a jövőben akár rendszeresen járhat éjszaka az egyik „leghegyvidékibb” közlekedési eszköz.

Forrás: hegyvidek.hu

További aktualitások

Közérdekű2019 május 08.
Mindenki otthonra talál a Normafa Futóklubban
Közérdekű2019 április 16.
Ismét elrendelték a Tűzgyújtási tilalmat - FELOLDVA
Közérdekű2019 március 13.
A fogaskerekű március 18-tól április közepéig nem közlekedik pályafelújítás miatt
Összes