Hírek

2018 június 19.

Libegők Éjszakája csillaghullás idején


Július 28-án rendezik meg a Libegők Éjszakáját, amelyhez csatlakozva a zugligeti felvonó is várja a különleges nyáresti élményre vágyó látogatókat.
 

Fennállása óta még nem vitt sötétedés után utasokat a Zugligeti Libegő, július 28-án, az első alkalommal megrendezésre kerülő Libegők Éjszakáján azonban az esti órákban fel lehet majd ülni a népszerű ülőszékes felvonóra. A különleges programról az ötletgazda Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter adott hírt a Lóvasút épületében megrendezett közgyűlésén, amelyen Pokorni Zoltán polgármester is felszólalt.
 


„Július 28-án, derült égbolt esetén rengeteg hullócsillag lesz látható, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy ezen az estén tartják meg a Libegők Éjszakáját” – mondta el a polgármester. Tájékoztatása szerint az esti rendezvény ideje alatt, biztonsági okokból ki fogják világítani a Zugligeti Libegő útvonalát, a János-hegyi Erzsébet-kilátóban azonban le fogják kapcsolni a fényeket, hogy azok ne zavarják a csillaghullásban gyönyörködni kívánó látogatókat.
 


Fehér Gyula, a sí és turisztikai klaszter elnöke arról számolt be, hogy a Libegők Éjszakájának ötletét a nagysikerű, szintén általuk kezdeményezett Sípályák Éjszakája adta, amit ez év februárjában, ugyancsak első alkalommal rendeztek meg a kivilágítható hazai sízőhelyeken. Az elnök hangsúlyozta, hogy 2015-ig mindössze három ülőszékes felvonó – a zugligeti, a sátoraljaújhelyi és az eplényi – működött az országban, azóta viszont már elkészült a lillafüredi, a mátraszentistváni és a második eplényi létesítmény, az ősz folyamán pedig a mátrai Sástón is egy új, turisztikai célú libegőt vehet birtokba a közönség. A meglévők közül, a mátraszentistvánit kivéve mindegyik csatlakozik a Libegők Éjszakájának programjaihoz.
 


„Ilyen még nem volt, éjszaka eddig soha nem járt a Zugligeti Libegő” – jelentette ki Knyazovics Imre üzemeltetési vezető. A BKV Zrt. munkatársa szerint a rendezvény óriási lehetőséget jelent Magyarország első, 1970-ben átadott ülőszékes felvonójának népszerűsítésére, amely egyes hétvégi napokon, főleg a tavaszi hosszú hétvégéken maximális kihasználtsággal működik – ilyenkor akár 3500-4000 utas is megfordul rajta naponta –, ám egyéb időszakokban bőven vannak még szabad kapacitásaik.

Forrás: https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/libegok-ejszakaja

További aktualitások

Közérdekű 2021 szeptember 03.
Fellélegezhet a Normafa: új helyre került a buszforduló
Közérdekű 2021 szeptember 02.
Szeptember 4-től új helyen állnak meg a buszok a Normafánál
Közérdekű 2021 július 20.
FELOLDVA - Tűzgyújtási tilalom!
Összes

Kapcsolódó látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek