×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Hírek

2020 március 27.

Felhívás 2020.03.27.

Felhívás!


Az elmúlt időszakban az egészségügyi vészhelyzet ellenére sajnos tömegessé vált a Normafa felkeresése. A szép tavaszi időben a látogatók nagy sűrűsége, alig teszi lehetővé az emberek közötti találkozások mellőzését, és így megnő az esetleges megfertőződés kockázata! 

Kérem Önöket, hogy a Kormány által kihirdetett „Kijárási korlátozásról” szóló rendeletének betartását segítsék elő azzal, hogy a szabadban végzett sétára és sportolásra ebben a vészhelyzetben NE a Normafát és környékét, hanem a budai hegyek más, kevésbé forgalmas részeit válasszák! A kormányrendelet betartását a rendőrség és a Hegyvidéki Rendészet ellenőrizni fogja, és szükség esetén betartatja, akár bírság vagy egyéb büntetés kiszabásával is.

A Normafán a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek használatát az Önkormányzat megtiltotta, azokat kerítéssel vagy kordonnal lezárta, használatuk a Polgármester rendelete szerint szintén bírsággal büntethető.

Zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek, úgymint a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé. Nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem. Ezúton is köszönöm az üzemeltetők és tulajdonosok megértő együttműködését.

A Hegyvidéki Önkormányzattal egyeztetve a BKV Zrt. 2020. március 28-tól leállította a Libegő üzemeltetését is, hogy ezzel is csökkentsük a Normafára a tömeges látogatást.

Fentiek értelmében tisztelettel kérem a kirándulókat, fontolják meg, hogy biztonságosabb otthon maradni. Kérem továbbá, hogy folyamatosan kövessék a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Kormány által közzétett híreket, intézkedéseket, illetve tartsák be a higiéniai ajánlásokat!
 

Köszönöm együttműködésüket. Vigyázzunk egymásra!

 

Mikó Gergely s.k.

   Normafa Park igazgató 

Kapcsolódó hírek és felhívások:

Lezárt járszóterek a Normafán is : https://normafapark.hu/aktualitasok/lezart-jatszoterek-a-norm
Tilos a tűzgyújtás a Normafán: https://normafapark.hu/aktualitasok/tilos-a-tuzgyujtas-a-norm
Kijárási korlátozás: https://normafapark.hu/aktualitasok/kijarasi-korlatozas
Le van zárva a kondipark: https://normafapark.hu/aktualitasok/le-van-zarva-a-kondipark
Zárva tart az Erzsébet-kilátó: https://normafapark.hu/aktualitasok/zarva-tart-az-erzsebet-ki
Felhívás 2020.03.19.:https://normafapark.hu/aktualitasok/felhivas

További aktualitások

Közérdekű 2020 szeptember 28.
Változás a közlekedésben
Közérdekű 2020 szeptember 10.
Normafa erdőlátogatási házirend
Közérdekű 2020 szeptember 08.
Erzsébet királynénak köszönhetjük Budapest legszebb kilátóját
Összes