×

Tisztelt Hegyvidéki Polgár!

Amint arról korábban már többször is adtunk tájékoztatást, a Normafa-rehabilitáció keretében fontos cél a parkolás, közlekedés szabályozása és a védett erdő besorolású területek megóvása. A fejlesztés részeként épült meg az „új Eötvös út”, amely elhúzza a gépkocsiforgalmat a gerincről. A Konkoly-Thege úti parkoló kialakításával pedig megszűnik a védett erdőben levő, a síház melletti aszfaltos parkoló és buszforduló, a területet visszazöldítjük, illetve közösségi térré alakítjuk. A „régi” Eötvös út felső néhány száz méteres szakaszát is a gyalogosoknak, kirándulóknak kívánjuk átadni.
A Konkoly-Thege út az átalakítás kapcsán a síház felé zsákutcává válik, így lehet kialakítani egy olyan kulturált, bekerített parkolót a régi helyett, amely nemcsak távolabb kerül a Normafa legszebb, panorámás, védett részétől, de egyúttal megszünteti a jelenlegi rossz gyakorlatot is: nem lesz lehetőség az Eötvös út szélén szabálytalanul, valamint a Konkoly-Thege úton szintén szabálytalanul és az erdőt károsító módon parkolni.

Az „új Eötvös út” a Normafa Gyermekvasút állomás és a Konkoly-Thege Miklós út között elkészült, és megkezdődött az új parkoló kialakítása a Konkoly-Thege úton (amelyet követ majd a régi parkoló felszámolása, ligetes pihenőhellyé alakítása, és a régi Eötvös út felső szakaszának rehabilitációja).

Az új útpálya üzembe helyezésével egyidőben a Konkoly-Thege Miklós út „új Eötvös út” és az Eötvös út közötti szakasza építkezés miatt lezárásra kerül, ezért a 21-es autóbuszok útvonalában 2020. október 10-től a következő módosítások lesznek:

  • Csillebérc, KFKI felé: az Eötvös úton a Normafa Gyermekvasút megállóhelyig a busz változatlan útvonalon közlekedik, majd balra fordul az „új Eötvös úton”, és a Konkoly-Thege Miklós úthoz érve ismét balra fordul, és onnan tovább változatlan útvonalon halad. E változás kapcsán a Normafa megállóhely kimarad.
  • A Széll Kálmán tér felé: a Konkoly-Thege Miklós úton a busz a Csillagvizsgáló megállóhelyig változatlan útvonalon halad, majd jobbra fordul az „új Eötvös útra”, amelyen tovább változatlan útvonalon közlekedik. A Normafa megállóhely ebben az esetben is kimarad.

A 21A jelű és hétvégente a 212 jelű autóbuszok a Normafa Síháznál jelenleg meglevő buszforduló megszűntéig egyelőre változatlanul közlekednek a Normafához.

A fenti időponttól a Csillebérc, KFKI felé tartó autósok is az új útvonalon közlekedhetnek.

Köszönjük megértését.
Hegyvidéki Önkormányzat

Rendben, bezár

Hírek

2020 június 16.

A Normafán rétesezett a szlovák kormányfő

Különös kéréssel állt elő budapesti látogatása alkalmával a szlovák miniszterelnök: Igor Matovic vendéglátóival közölte, hogy szeretne ellátogatni a Normafára.

 

 


A szlovák vendég és a magyar rétes
Fotó: Instagram


A Ripost úgy tudja: a V4-ek csütörtöki csehországi csúcstalálkozóján Babis cseh miniszterelnök súgott valamit az "új fiú", a szlovák kormányfő fülébe, aki pedig megfogadta, a tanácsot és pénteki budapesti látogatása délutánján váratlanul meglepő kéréssel állt elő.

- Normafa! – mondta, és a miniszterelnöki karaván máris az Istenhegyi út felé vette az irányt. Nem volt ilyesfajta kitérő a hivatalos programban eredetileg, jegyzi meg a portál.

Időközben kiderült, hogy a cseh miniszterelnök négyszemközt, bizalmasan meghagyta szlovák kollégájának, ha Budapesten jár, ki ne hagyja a Normafát. Azaz az ott található rétesezőt. Mert Babis szerint a világ egyik legjobb süteménye kapható a Svábhegyen, és ezt kihagyni Budapesten szerinte több, mint vétek.

Igor Matovic, úgy tűnik, nem bánta meg, hogy hallgatott Babisra, ugyanis lelkesen posztolt a sütizésről egy képet az Instagramon, méghozzá egy talányos mondat kíséretében.


„A munkát a legjob módon értékeltük”
„A munkát a legjob módon értékeltük”
 

,

 


Fotó: Instagram
A szöveg fordítása: "A munkát a legjobb módon értékeltük". 


Ezek után talán nem túlzás abban bízni a Ripost szerint, hogy a rétes nem marad afféle hungarikum, de akár a V4-es országok mesebeli közös csodasüteménye is lehet.Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20200613-a-normafan-retesezett-a-szlovak-kormanyfo

További aktualitások

Közérdekű 2021 január 21.
Az első havas hétvége a Normafán
Közérdekű 2020 december 04.
Kirándulóhelyek Budapest környékén
Közérdekű 2020 december 03.
Téli napok a Normafánál
Összes