Hírek

2017 november 30.

Téli napok a Normafánál

A budapestiek számára a téli Normafa egyet jelent a síeléssel, szánkózással, így nem meglepő, hogy a nagy látogatottság havas hétvégi napokon megsokszorozódik. Röviden összefoglaljuk a hasznos információkat a balesetmentes és biztonságos szabadidő eltöléséhez.

Téli sportolási lehetőségekről a következő oldalakon olvashat:

Síelés: Jelenleg sízésre leginkább a Kis-Norma sípályát ajánljuk, de gyakorlottak számára alkalmas még a Nagy-Norma és az előbbi pályák folytatásaként esetleg a Harangvölgy is. Ez utóbbi és az Egyetemi sípályák kiváló terep a sítúrázók számára. Részletekért kattints IDE

Szánkózás: Szánkózásra az Anna-rét domboldala alkalmas, mely kellően biztonságos erre a célra. A domboldal nem túl meredek, valamint van vízszintes kifutó része is, ami segíti a könnyebb lassulást, megállást a balesetek elkerülése érdekében. Részletekért kattints IDE.

Sífutás: Jelenleg két helyszínen található kijelölt sífutó pálya a Normafa Park területén. Részletekért kattints IDE.


Közlekedés:
 

Sajnos a parkolóhelyek száma gyakran hétköznapokon is kevés az ide látogatók számára. Javasoljuk, hogy aki csak teheti, közösségi közlekedéssel jöjjön fel a Normafára. Így a bosszantó és gyakran sokáig tartó parkolóhely keresést, illetve csúcsidőszakokban a terület teljes megtelte után a hegyre vezető útról való rendőrségi visszafordítást is elkerülheti. Aki mégis gépkocsival érkezik, kérjük, csak a szabályos parkolóhelyeket használja! A Rendőrség, Közterület-felügyelet, illeteve a Természetvédelmi őrök szigorúan bírságolják a forgalmat feltartókat, természetet károsítókat.Balesetek:

A legtöbb baleset sajnos a sípályák nem megfelelő használatából adódik. Kérjük, hogy szánkóval ne menjenek a sípályára, mert a lefelé egyre meredekebbé váló lejtőn a biztonságos megállás csaknem lehetetlen. A szánkózók veszélyeztetik a síelőket is, mely baleset esetén teljes felelősségel tartoznak. Kérjük, szánkózásra az Anna-rét környékén lévő biztonságos szánkópályákat használják.

A havas hétvégi napokon elsősegélynyújtó szolgálatot biztosítunk, melyet a Kis-Norma sípálya tetején lévő elsősegélynyújtó faházban, vagy a Normafa Park ügyeleti +36204991111 telefonszámán lehet elérni a nappali órákban. Az elsősegélynyújtó ügyeletet a Küzép-Budai Önkéntes Polgári Védelem és a Normafa Park közösen látja el. A nehezen megközelíthető, vagy az úttól távolabbi sérületeket hordágyon tudjuk a mentőautóhoz szállítani.

A havas hétvégi napokon segítségünkre van a Természet- és Környezetvédelmi Polgári Védelmi Egyesület is.
 


 

További aktualitások

Közérdekű2018 október 18.
Nagy sikerrel került megrendezésre a IV. Normafa Síroller Kupa
Közérdekű2018 október 15.
Október második felében rövidebb útvonalon közlekednek a vonatok
Közérdekű2018 október 15.
Karbantartás miatt nem közlekedik a fogaskerekű október 15-étől november végéig
Összes